standard-title Turcia Are o istorie bogată și una dintre cele mai gustoase bucătării din lume, plaje și munți - în Turcia modernă, cultura progresivă coexistă cu moștenirea seculară a țării.

Turcia

Are o istorie bogată și una dintre cele mai gustoase bucătării din lume, plaje și munți - în Turcia modernă, cultura progresivă coexistă cu moștenirea seculară a țării.

Price List

Se incarca …

Despre Turcia:

O combinație fermecătoare dintre lucruri exotice și familiare, Turcia este mult mai mult decât imaginea-clișeu de ”pod între est și vest”. Invadată din toate direcțiile încă de la începutul istoriei, ea combină influențe din Orientul Mijlociu, zona Mediterană, Balcani și Asia Centrală. Moscheile coexistă cu bisericile, teatrele și templele romane cu orașele hitite, ceremonii ale călugărilor musulmani și festivalele țigănești fac parte în aceeași măsură din cotitdianul social cât și muzica clasică sau meciurile de fotbal.

Alanya

Alanya – fondată de coloniștii greci(care au numit-o Kalonoros, sau ”muntele frumos”), a devenit un refugiu pentru turiștii din toată lumea. În 44 AD, Marc Antoniu îi dă Cleopatrei orașul drept cadou, un gest deosebit de romantic ce atestează frumusețea orașului. Pe timp de noapte, centrul Alanyei seamănă cu un Vegas la malul mării, dar pe lângă plimbările de-a lungul litoralului sau croazierelor cu vaporul, mulți vizitatori pendulează numai între bazinele hotelurilor și restaurantele all-inclusive, ratând astfel posibilitatea de a explora orașul vechi – împânzit de comori istorice, cafenele atmosferice, și posibilitatea unor drumeții. Deasupra coastei care înaintează în mare, la sud de centrul modern din Alanya, se conturează un complex impresionant de cetăți cu rămășițele splendidului castel Seljuk.

Alanya hotele, Alania hoteluri, odihnă în Turcia, all inclusive

Antalya

Antalya, având o populație de peste 1 milion de oameni, este ”capitala” coastei mediterane turcești – fiind o destinație de top atât în coasta meditarană, cât și în întreaga lume. În 2012, Antalya a devenit al treilea cel mai vizitat oraș după numărul de turiști internaționali, fiind întrecută numai de Paris și Londra. Orașul are un centru istoric mic și fermecător, Muzeul Regional având o bogată colecție arheologică. Are plaje curate și însorite, hoteluri luxoase – pe fundalul incomparabil al mării și a stâncilor abrupte. Fondat în 133 î.C., Antalya atrage milioane de oameni cu istoria și natura sa, fiind situat la poalele munților Taurus, încântându-și turiștii cu frumoasele plaje și cel mai lung litoral din țară – de 640 km! Combinația dintre plajele însorite, apele cristaline, munții acoperiți de copaci, completate de o dezvoltată infratructură hotelieră este rar întâlnită. Centrul istoric, numit Kaleiçi, înconjoară cu străduțele sale întortocheate și cartierele pitorești împânzite de cafenele orientale sau magazine de suveniruri și mărfuri tradiționale turcești Portul Roman – care oferă o panoramă a întinderii nemărginite a golfului. Multe clădiri datează din timpurile otomane, câteva din timpurile romane – ele fiind restaurate pentru a păstra aspectul istoric al orașului, apoi transformate în case, buticuri, hoteluri, pensiuni sau restaurante. Antalya este o destinație perfectă pentru a face cumpărături, orașul având enorme centre comerciale cum ar fi Migros sau TerraCity(cu peste 500 de magazine!). Mai mult ca atât, pe bulevardul Ataturk se găsesc numeroase centre specializate de bijuterii, haine de piele, parfumuri, etc. Antalya are o spectaculoasă viață de noapte, Disco Maxim fiind una dintre cele mai mari discoteci de pe litoralul turc. Pe lângă cluburi de noapte, în oraș există și aquapark-uri, parcuri de distracții, o grădină zoologică, și un delfinariu. Pe lângă monumente, moschei, sit-uri arheologice, în Antalya puteți vizita muzee, parcuri și cascade. Orașul este gazda celui mai mare festival de film din Turcia(Antalya Golden Orange Film Festival), Festivalului Antalyei, Festivalului Florilor, multor campionate sportive și rally-uri, concerturilor muzicale, dansante, de operă sau balet. Piața Cumhuriyet este locul unde se desfășoară numerose expoziții, spectacole, performance-uri.

Hoteluri Antalya, Hotele Antalya, Odihnă Turcia, Turism Turcia, Oferte Antalya

Belek

Belek este o stațiune ce-a fost dezvoltată în mod special pentru turism, la 36 km est de Antalya. Se poate lăuda cu peste 300 de zile însorite anual, iar apele calde și turcoaz ale Mării Mediterane au transformat acest oraș într-un adevărat paradis pentru cei care apreciază luxul complexelor hoteliere, precum și pentru cei pasionați de golf. Golful este unul dintre principalele atracții ale Belekului, precum are 6 terenuri amenajate conform standardelor internaționale, unde au loc campionate importante. Belek are un centru compact, cu clădiri municipale, servicii variate și trei bulevarde întregi destinate shopping-ului. Replici moderne ale apeductelor și arcelor romane sunt decorații comune în oraș. Majoritatea hotelurilor au plaje private atât de luxoase, încât mulți vizitatori nu părăsesc confortul lor, ratând astfel posibilitatea de a vedea numeroase situri arheologice și beneficia de multe alte activități și oferte. Ruinele orașului roman Perge constituie o excursie inedită, precum și amfiteatrul de la Aspendos – cu o capacitate de 15000 de spectatori, a cărui acustică a trecut proba timpului, ocazional redevenind gazdă a concertelor în aer liber, precum și a unui festival de operă și balet. În Belek sunt populare ieșirile în munți cu Jeep Safari, călătoriile cu barca, sporturile de apă, călăria, scuba diving-ul, vizitele la cascada Manavgat și la băile termale din Pamukkale. Ape de izvor bogate în minerale sunt folosite la băile medicinale, multe SPA-uri oferind diverse tratamente, cunoscute și ca balneoterapie. Beneficiind de investiții substanțiale din partea Ministerului de Turism din Turcia, Belekul este un centru turistic cu peste 34 de hoteluri de patru sau cinci stele, fiind astfel o opțiune splendidă pentru vacanță!

Odihna in Belek, Belek hoteluri, hoteluri Turcia ieftin, agentii de turism Belek, Antalya hotele

Kemer

Ca multe alte stațiuni, Kemer a fost construit cu scopul singular de a fi perfect pentru turiști, toate facilitățile fiind gândite astfel încât să corespundă fiecărei nevoi ale acestora. Așezarea geografică a orașului e incredibil de frumoasă, Kemer fiind situat într-o vale împădurită la poalele Munților Taurus. Are un port atrăgător cu o promenadă spre plajă, hoteluri proiectate cu gust și case împrăștiate de-a lungul țărmului. Un loc captivant este Parcul Yoruk, unde vizitatorii pot observa meșteri tradiționali lucrând în aer liber, direct sub bolțile bogate ale copacilor. Numeroasele străzi pietonale sunt animate de magazine orientale, restaurante și baruri cochete. Orașul însuși e mic, cu câteva atracții majore. Deși majoritatea plajelor în Kemer sunt pietricele, câteva(inclusiv cele din apropierea portului, unde cei pasionați de yachting se pot bucura de croaziere) sunt nisip – aici alegerea vă aparține. Unice sunt excursiile la siturile antice Phaselis – un port fondat în sec. IV B.C. cu important rol comercial, și Olympos – un întreg ansamblu cu teatru antic și un templu medieval. Focurile permanente ale Muntelui Chimaera, ce au însemnătate mitologică, emit arderi de metan – fiind astfel folosite de marinari drept ajutor pentru navigarea pe timp de noapte. O călătorie ”de la mare în cer” cu telecabina la peste 2300 metri în vârful Muntelui Tahtalý e o experiență spectaculoasă! Kemer, prin urmare, e garanția unei vacanțe extrem de relaxante.

hoteluri Kemer, hotele Kemer, odihna Turcia, hoteluri ieftin Turcia, Kemer oferte

Side

La 15 km de Antalya, Side e localizat pe o peninsulă mică de doar 800 metri. În acest oraș drăguț arhitectura modernă, barurile vibrante, magazinele șic crează un contrast intrigant cu ruinele orașului antic. Mărginit de două întinderi de plaje cu nisipuri fine, înconjurat de apele spumoase ale Mării Mediterane, Side prosperă ca destinație populară a turiștilor de pe întreg globul. Plaja de vest este adăpostită și puțin adâncă, din acest motiv fiind preferată de familii. Pe ambele maluri, banane gonflabile și jet ski-uri însuflețesc apele, în timp ce oamenii care se bronzează și barurile de pe plajă animează uscatul. Cu istoria datând din secolul VI B.C., Side(însemnând ”rodie”), a servit drept piață de sclavi și ascunzătoare pentru pirați! Mai târziu, însă, se dezvoltă ca centru comercial legitim. Mai mult ca atât, regiunea era progresivă din punct de vedere cultural – astăzi avem drept dovadă amfiteatrul antic, templele zeilor și zeițelor, băile romane și variate descoperiri arheologice. Imensul amfiteatru domină orașul, fiind folosit până în prezent pentru concertele de vară. În Side sunt numeroase coloane corintice, muzeul fiind chiar în interiorul unei băi romane restaurate. Unele dintre cele mai fotografiate structuri este Templul lui Apollo și al Atenei – templele identice fiind dedicate acestor zei ai orașușui, fiind construite cu 2000 de ani în urmă! În port găsiți o mulțime de activități și tururi, inclusive călătorii în jurul peninsulei sau spre orașele din vecinătate. Zilnic pot fi vizitate broaște țestoase, activități precum scuba diving, zborul cu parapanta, călăria fiind accesibile. Pentru shopping, Manavgat e absolut potrivit, mai ales că în apropiere sunt câteva priveliști naturale cu-adevărat frumoase, inclusiv o cascadă. Festivalul de vară din Side pune în scenă concerte ale cântăreților și dansatorilor de talie mondială – open-air și gratuit. Dacă vreți să trăiți armonia perfectă dintre istorie și natură, atunci ar trebui, neapărat, să includeți Side în itinerarul vostru!

Hoteluri Side, Hotele turcia side, ieftin odihna in Turcia