standard-title Grecia Trăiți experiența miilor de kilometri de țărm acvamarin, ruinelor antice albite de soare, aromatei brânze feta și băuturii naționale ouzo!

Grecia

Trăiți experiența miilor de kilometri de țărm acvamarin, ruinelor antice albite de soare, aromatei brânze feta și băuturii naționale ouzo!

Price List

Se incarca …

Despre Grecia:

Grecia are capacitatea de a-ți ascuți toate simțurile, fie că prin pulsantele cluburi de noapte din Mykonos sau solemnitatea Meteorei. Grandoarea arheologică din Delphi, vestitele vinuri din Metsovo, dealurile Cretane – toate oferă o explicație a apariției atâtor mituri profunde cu zei și uriași. Pe străzile Greciei răsună note melancolice de rembetika, un cântec blues care vorbește despre specificul localnicilor. Sunt o mulțime de galerii provocatoare de artă modernă, o scenă muzicală contemporană vivace, în cele mai neașteptate locuri poți da de muzee, muzică live și sculptură în piatră. Greciei îi reușește să păstreze un echilibru perfect dintre trecut, prezent, și viitor. Rezultatul este un stat cu istorie, filozofie, și numeroase obiective culturale.

Odihna în Grecia:

Grecia oferă o mulțime de activități, acționând ca un magnet pentru cei ce preferă odihna în aer liber. Poți hoinări pe potecile pietruite bizantine, escalda vulcani, privi delfinii și broaștele țestoase, merge cu bicicleta prin păduri bogate. Grecia mai oferă și câteva dintre cele mai bune locații pentru kitesurfing, diving, alpinism cu coborâri în rapel, rafting și ski în munți. Localnicii se mândresc cu bucătăria lor, și fiind unii dintre cei mai ospitalieri oameni de pe glob, se vor asigura că sunteți bine hrăniți. Savoarea tzatziki-ului și aroma souvlaki-ului copt nu sunt decât începutul!

Atena

Întinsa și globalizata Atenă e o prezentare obligatorie, aproape de neevitat a Greciei. Capitala greacă este supusă unei perioade de renovare urbană care nu a luat sfârșit odată cu Olimpiada din 2004. Pe lângă impresionantul Acropolis și iconicul Partenon, Atena oferă o gamă de diversiuni culturale demne de o metropolă, de la muzee la concerte, prăvălii bine aprovizionate, restaurante pentru gurmanzi, și cluburi stimulante, toate acestea plus o infrastructură excelentă a transportului. O schimbare semnificativă e în centrul istoric, aproape de nerecunoscut de când au fost interzise mașinile, cele mai importante situri antice fiind unite de ceea ce a devenit cea mai lungă pietonală din Europa. Acest imens parc arheologic a întâlnit prezentul cu trecutul, evenimentele sociale și culturale având loc în preajma monumentelor seculare ale orașului. Atena rămâne a fi un seducător spațiu al contradicțiilor, fiind cel mai vechi oraș din Europa, însă într-o stare de tranziție.

Atena, Grecia, Odihnă în Grecia, Hoteluri Grecia

Creta

Creta este o combinație de plaje splendide, comori antice și peisaje ce înconjoară orașe vibrante și sate romantice, unde localnicii își împărtășesc tradițiile, bucătăria magnifică și spiritul generos! Creta este în multe privințe culminarea experienței grecești. Priveliștea pe care o oferă e artistică în toate modurile, de la plajele scăldate de soare din nord până la abruptele canioane, golfuri și stânci care împânzesc coasta de sud. Plimbare pe cheiurile cele mai mari ale Europei, excursie la peștera în care s-a născut Zeus, ciclism printre livezile platoului Lasithi sau odihnă relaxantă pe plajă – sunt lucruri pe care Insula Creta ți le poate oferi. Oricât de impresionantă ar fi natura, oamenii sunt cei care ne creează cele mai vii amintiri, iar localnicii însuflețiți ai Cretei își apără cultura unică și tradițiile, sărbătoresc în timpul numeroaselor festivaluri – devenind astfel partea dinamică a atmosferei de pe insulă. Bucătăria cretană este considerată una dintre cele mai sănătoase din lume, precum e compusă din bucate preparate organic în taverne, unde-i esențial ca pentru fiecare fel de mâncare să fie ales unul dintre excelentele vinuri locale. Frumusețea naturală a Cretei este egalată doar de bogăția istoriei ei, insula constituind patria primei societăți avansate pe pământ european – minoicii, care au domnit peste Marea Egee cu 4000 de ani în urmă. Veți găsi vestigii ale acestei civilizații misterioase în faimosul Palat al lui Knossos. La intersecția a trei continente, Creta a fost ocupată de diferiți invadatori, iar istoria e îmbibată în vechile orașe Hania și Rethymno, unde drumuri labirintice – puse de venețieni – duc spre cetăți puternice, și unde conacurile renascentiste au fost restaurate, iar moscheele sunt în apropierea băilor turcești. Sute de capele, biserici și mănăstiri, adesea având rădăcini bizantine, atestează influența Bisericii Ortodoxe asupa Cretei, cum ar fi Biserica Panagia Kera din Lasithi. Mănăstirea Moni Arkadiou de lângă Rethymno a jucat un rol-cheie atât în timpul Imperiului Otoman, cât și în al Doilea Război Mondial.

Creta, Odihnă în Grecia, Hoteluri Creta

Thessaloniki

Thessaloniki, metropola nordului, s-a afirmat ca fiind un oraș plin de viață și sofisticat, cu restaurante și distracții egale celor din Atena, monumente bizantine în locul celor antice – iar în rândul locuitorilor – o capacitate fantastică de a se bucura de viață! Thessaloniki poartă semnele unei istorii glorioase, simbolul orașului fiind Turnul Alb, localizat pe prima linie înțesată de cafenele, alături de structuri otomane, lungi pereți bizantini culminând la Ano Poli, un încântător cartier de case multicolore, lucruri care garantează o plinătate a vacanțelor petrecute în Thessaloniki.

Thessaloniki, Odihnă în Grecia, hoteluri Grecia

Halkidiki

Halkidiki e cea mai populară destinație turistică din nordul Greciei, iar în linii mari ar putea fi descrisă astfel: Kassandra are viața de noapte, Sithonia are plajele, iar Athos – călugării. Halkidiki este locul perfect pentru cei cărora le plac munții, precum o mulțime de trasee pentru ciclism montan și plimbări întretaie păduri de pini, stejari, brazi și castani. Aici poți simți aerul proaspăt înviorându-te, iar apa curată și cristalină din izvoarele ascunse potolindu-ți setea.

Fiind cea mai apropiată de Thessaloniki, Kassandra este mai aglomerată și cea mai populară, având stațiuni luxoase și organizate. Odihna în Sithonia e mai discretă, având locuri pentru campare, golfuri dosite și ape curate. Cea mai mare parte a peninsulei estice aparține comunității monastice a Muntelui Athos, activă de peste 1000 de ani, este deschisă pelerinilor de sex masculin cu rezervări în avans. Accesul în această republică monastică e restricționat vizitatorilor, dar există posibilitatea unor excursii cu barca pentru a admira frumusețile din Athos. Halikidiki oferă situri arheologice unice. Acestea includ străvechiul Olynthus și Stageira, locul de naștere al lui Aristotel.

Pentru petreceri în cluburile de noapte și barurile de pe plajă, e cel mai potrivit ca turiștii să se refugieze în Halkidiki în lunile iulie și august. Mai mult ca atât, în timpul verii în Halkidiki au loc numeroase festivaluri, majoritatea muzicale, fiind însă și arte interpretative, iar teatrele în aer liber din fiecare regiune găzduiesc reprezentații majore. Însă familiile și oameniii cărora le place intimitatea preferă luna septembrie, când apele sunt cele mai calde iar mulțimile dispar.

Halkidiki, odihnă în Grecia, hotele Grecia, hoteluri Grecia