Aplicații mobile gratuite pentru călătorii!

http://canonictur.md/wp-content/uploads/2015/07/o-BEST-TRAVEL-APPS-facebook.jpg
Blog Posts

Cele mai bune aplicații de călătorie au un lucru în comun: toate rezolvă o problemă pe care nici măcar nu realizezi c-o aveai. Astea fiind spuse, app store-urile sunt excesiv de pline de aplicații ce pretind că-ți vor face viața mai ușoară, iar a fi pur și simplu util nu mai e suficient pentru aceste programe. Fie că taie din timpul petrecut în drum spre destinație, vă arată direcția către cel mai apropiat restaurant italian sau pur și simplu vă ajută să întrebați încotro e toaleta în limba swahili, fiecare aplicație din lista ce urmează și-a meritat locul fiindcă este inovativă – așa că înainte de a vă face bagajele și a explora lumea, verificați lista de programe care ar trebui să anticipe nevoile voastre de pe drum.

mzi.bplmownx.175x175-75

iPhone

Sunscreen 

Înainte de a căpăta un ten de culoare apetisantă a roșiei coapte, această aplicație e crucială pentru cei care se-aventurează în țările calde. Detectând cantitatea de raze UV a locației curente, Sunscreen setează un timer cu alertă pentru a preveni arsurile solare și pentru a-ți reaminti să aplici un nou strat de cremă antisolară. Tot ceea ce trebuie să faci e să alegi tipul pielii tale și SPF-ul loțiuni pe care-o folosești, după care poți să te bucuri de un bronz fără griji.

pin_drop1

iPhone

Pin Drop 

Când e vorba de explorarea unui oraș nou, există două posibilități – fie că studiezi jurnale de călătorie și itinerare turistice săptămâni înaintea călătoriei, sau să riști și te bucuri de spontanietate. Această aplicație este potrivită pentru cel de-al doilea tip de oameni, precum îți permite să alegi locațiile și să plasezi pe hartă coordonatele GPS atunci când găsești ceva interesant, sau să navighezi listele făcute de utilizatorii ce recomandă cele mai interesante locuri din oraș.

6a00d83451d49569e2017ee9fc50e8970d

Android, iPhone

Hailo

Această aplicație covenabilă folosește GPS-ul telefonului tău pentru a face taxiurile să vină la tine – pur și simplu apasă butonul mare ”pick me up” și una dintre iconițele mici ale mașinilor va începe să se îndrepte spre tine. E chiar atât de ușor, atunci când nu știi cum să găsești o mașină într-un țară nouă!

logo-eye-1024

Android, iPhone, Windows Phone

Foodspotting 

Deși există nenumărate aplicații ce operază pe baza recenziilor clienților pentru a recomanda restaurante, cele care fac asta clasându-le pe feluri specifice de mâncare sunt mult mai puține. Foodspotting răspunde oricărui moft gastronomic, generând opțiuni pentru a-ți potoli foamea.

google-goggles-logo

Android, iPhone

Google Goggles 

Ai dat peste o clădire care pare a fi importantă și vrei să știi mai multe detalii decât îți pot oferi localnicii? Direcționează camera telefonului tău spre sursa confuziei tale și – atât timp cât construcția e destul de faimoasă – vor apărea articole Wikipedia relevante care-ți vor spune tot ce trebuie să știi. În urma actualizărilor recente, recunoașterea mecanică și baza de date au devenit destul de impresionante.

Wifi finder

Android, iPhone, iPad

Wi-fi finder 

Acum că taxele pentru roaming sunt ridicol de mari, să știi unde să găsești wi-fi este esențial pentru a rămâne conectat la rețelele de socializare fără a cheltui o avere. Nu mai e nevoie să mergi prin oraș fluturându-ți telefonul – doar urmărește direcția pe care ți-o indică aplicația spre cea mai apropiată spre o sursă de wi-fi. Mai mult ca atât, modul offline înseamnă că poți descărca hărțile orașului în care te duci înainte de a pleca, evitând astfel să plătești o factură enormă.

google-maps-logo

Android, iPhone

Google Maps

Să ai Google Maps e cea mai bună opțiune pentru a explora locuri noi. Actualizări legate de trafic, tranzit public, tururi ale orașelor cu străzi la 360°, plus un navigator GPS cu voce – acestea fiind doar unele din calitățile aplicației pentru a garanta deplasarea eficientă.

Mint

Android, iPhone, iPad

Mint

Cu Mint e foarte ușor să-ți organizezi finanțele, să stai cu ochiul pe bugetul de călătorie și să-ți urmărești cheltuielile din timpul vacanței. E absolut sigur și securizat, fiindcă este un serviciu read-only – cee ace-nseamnă că nu-ți poți mișca fondurile în alte conturi, și nici oricine altcineva nu poate.

unnamed

Android, Blackberry, iPhone, iPad, Windows Phone

Oanda Currency Converter

Oanda folosește o interfață simplă care-ți dă acces zilnic la ratele filtrate a mai mult de 190 de valute, datele sunt folosite de corporații, autorități fiscale, firme de audit și instituții financiare. Aplicația oferă acces rapid la valutele frecvent utilizate și tastatură mare pentru introducerea sumelor necesare. Pe lângă asta, poți folosi ratele interbancare, ce sunt rareori disponibile publicului larg.

amazon-kindle-logo

Android, iPhone, iPad

Amazon Kindle

Mult-imitatul rege al eReader-urilor – Amazon Kindle este un tovarăș necesar oricărei călătorii. Fie că omori timpul așteptând în aeroport, te relaxezi pe o plajă îndepărtată, sau îți revii după o excursie obositoare, să ai ceva bun de citit e o precondiție pentru a nu irosi timpul. Odată ce obții aplicația, introdu detaliile contului tău Amazon(sau crează-ți unul nou), vizitează magazinul Kindle și descarcă orice carte vrei, după care redeschide aplicația Kindle și apasă buton de sincronizare.

photoshop-express-icon

Android, iPhone, iPad

Adobe Photoshop Express

Deși nu-i este rival ediției pentru calculatoare, versiunea mobilă Adobe Photoshop este o unealtă comodă pentru editarea fotografiilor pe care le-ai făcut cu smartphone-ul. Pur și simplu selectează imaginea în aplicație(sau fă una nouă) și începe editarea. Photoshop Express vine cu instrumentele obișnuite pentru crop, contrast, saturație și nuanțe, precum și o selecție interesantă de margini și efecte care vor complementa pozele tale.